Turvallinen luova tila TAIDAssa

Jotta toimintaan tuleminen olisi meille kaikille mahdollisimman huoletonta, noudatetaan yhteisiä pandemiaohjeita. Ohjeistus päivittyy viranomaisten ja hallituksen linjausten mukaiseksi tarvittaessa. Ajantasaisimmat ohjeet saat hanketyöntekijältä.


Luodaan TAIDAan turvallinen luova tila

Muista kahden metrin turvaväli.

Pese käsiä usein ja yskii hihaan.

Jos sinulla on lieviäkin flunssan oireita, pysyttele kotona.

Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista voida siten myöskään suositella.

Pidämme sisätiloissa tapahtuvassa toiminnassa ja yhteiskuljetusten aikana kasvomaskeja.


Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Tartuntojen torjumiseksi tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.

• Yleisötilaisuuksissa, yleisissä kokoontumisissa ja julkisissa tiloissa turvaväli tulee rajata siten, että henkilöiden väliin jää vähintään 1–2 m.

• Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, tulee muistaa turvavälien pitäminen.

• Pisaratartunnan riski on herkästi tavanomaista suurempi esimerkiksi yhteislaulu- ja ryhmäliikuntatilanteissa, joten näissä ja vastaavissa tilanteissa turvavälien merkitys korostuu.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja.

• Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta.

• Kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta.

• Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.


Ohjeiden lähteenä ovat viranomaisohjeet ja päätökset koronavirustilanteessa. Noudatamme toiminnassa kulloinkin voimassaolevia ohjeita ja rajoituksia.