Projektit: Luovat porotilavierailut

Yhteistyössä LUONNOLLISESTI-hankkeen kanssa toteutetaan kaksi porotilavierailua.

Käsityöpaja ja taidetuokio porotilalla

Pajojen aluksi uppoudutaan luontoon tehden lempeitä Metsämieli- ja Luontohuolto-harjoitteita ja avataan mieli keväiselle metsälle ja luovuudelle. Ohjaajana Piritta Liikka LUONNOLLISESTI-hankkeesta.

Porotilavierailulla tutustutaan tilan historiaan ja poroihin. Poroaidalla kuljetaan satojen porojen seassa ja tutkitaan porojen sarvia, istahdetaan lämpimälle porontaljalle ja syvennytään hetkeksi kokoamaan poronsarvesta ja nahasta itselle muistoksi avaimenperä. Toisella kertaa hahmotellaan porojen liikkeitä nopeilla viivapiirroksilla. Työskentely ei vaadi aikaisempaa osaamista, ainoastaan heittäytymistä. Työskentelyä ohjaa tilan taiteilija Jenni Kujala, jonka käsitöihin ja taiteeseen pääsee tutustumaan vierailun päätteeksi tilan omalla käsityöpajalla.

Valokuvat © TAIDA!