Projektit: Yhteys

Yhteys oli luova ryhmä, jossa yhdistyivät kirjoittaminen ja valokuvaus. Inspiraatiota haettiin myös eläinten luota Ruska Laukka –hevostilalla ja Kujalan porotilalla.

Kirjoittaminen ja valokuvaus kulkivat yhdessä, toisiaan tukien.

Lähestyimme kirjoittamista ilolla ja avoimin mielin. Tarkoituksena oli, että huomaamme, miten kirjoitetut sanat antavat paljon mahdollisuuksia. Sanat auttavat esimerkiksi tallentamaan hyvän olon tunteita, purkamaan pahaa mieltä tai luomaan kokonaisen oman tarinan.

Valokuva näyttää asioita, joita ei näe muulla tavalla. Valokuvan ei tarvitse kuvata näkyvää todellisuutta – osallistuja voi käyttää rekvisiittaa ja fiktiivistä maailmaa, kun kertoo kuvan avulla, kuka hän olet. Valokuvauksessa rakensimme kartan sisimpään, omakuvan, erilaisten harjoitusten avulla.

Omakuva ja teksti ovat yksi hieno kokonaisuus. Ohjaajat olivat Suvi Peltola ja Jonna Kalliomäki.

Valokuvat © TAIDA!