Projektit: Matka minuun taiteen keinoin

Matka minuun taiteen keinoin -pajassa tutustutaan oman itsen eri puoliin ja työstetään niitä eteenpäin. Osallistuja työskentelee ja tekee asioita itseä varten. Päätavoite pajalla on olla kannustava ja rohkaiseva. Jokaisella kerralla on eri aihe, jota työstetään erilaisin menetelmin. Maalausta, piirustusta, kirjoitusta, kuvakollaaseja. Voidaan kuunnella samalla myös musiikkia.

Ohjaaja ei neuvo minkä näköistä tulisi tehdä. Vaan opastaa, miten voisi lähestyä kyseistä aihetta ja mitä välineitä voisi käyttää työssä. Jos tulee jumi, ohjaaja auttaa ylittämään sen. Omista töistään ei tarvitse kertoa, jos ei halua. Mutta voi, jos haluaa. Töiden avaaminen muille saattaa auttaa muitakin ymmärtämään jotain uutta itsestä ja toisista.

Inspiraation lähteenä ovat vaihtuvat vuodenajat ja omaleimainen paikalliskulttuuri. Toiminta toteutetaan suljettuna ryhmänä.

Ohjaajana toimii Elina Piiroinen.

Kuva copyright Elina Piiroinen