Projektit: Matka minuun taiteen keinoin

Matka minuun taiteen keinoin -pajassa tutustuttiin oman itsen eri puoliin ja työstettiin niitä eteenpäin. Osallistuja työskenteli ja teki asioita itseä varten. Päätavoite pajalla oli olla kannustava ja rohkaiseva. Jokaisella kerralla oli eri aihe, jota työstettiin erilaisin menetelmin. Maalausta, piirustusta, kirjoitusta, kuvakollaaseja. Samalla kuunneltiin myös musiikkia.

Ohjaaja ei neuvonut minkä näköistä tulisi tehdä. Vaan opasti, miten voisi lähestyä kyseistä aihetta ja mitä välineitä voisi käyttää työssä. Jos tuli jumi, ohjaaja auttoi ylittämään sen. Omista töistään ei tarvinnut kertoa, jos ei halunnut. Mutta sai, jos halusi. Töiden avaaminen muille saattaa auttaa muitakin ymmärtämään jotain uutta itsestä ja toisista.

Inspiraation lähteenä olivat vaihtuvat vuodenajat ja omaleimainen paikalliskulttuuri. Toiminta toteutettiin suljettuna ryhmänä.

Ohjaajana toimi Elina Piiroinen.

Kuva copyright Elina Piiroinen